Sider

fredag 5. mars 2010

Zikwala

Like sør for Addis ligger fjellet Zikwala, vulkansk fjell. Fjellet er på 2989 moh.  Det var Torleif Kiserud som foreslo at vi kunne dra på fjelltur, tenk å få turvenner her i Etiopia!!!! Kona hans Yerine, dattera Mina, en legevenn fra Moldø , Bjarne Midttømme og jeg var med.

Vi dro kl.6.00 om morgenen for å unngå den værste trafikken. Likevel  var det tett med trailere, lastebiler av ymse kvalitet og årgang. Omsider fant vi fram til foten av fjellet, da hadde vi 1000 høydemeter foran oss. Men å få guide til å hjelpe oss med veien var ikke noe problem, heller å få presisert at det holder med en.

Det var bratt oppover, veldig bratt og kondisen ble virkelig satt på prøve, litt annen utfordring enn tredemølla på Alem treningssenter i Addis… når vi nærmet oss toppen passerte vi en landsby, jo da barna de gikk på skolen ved foten av fjellet! De klarte nok disse bakkene bedre enn oss… vi fikk også høre at det bor munker og nonner her oppe, en landsby på hver side av fjellet. På toppen ligger en kirke og et kloster som ble bygget for mange hundre år siden, noen mener allerede på 400-tallet. Dette fjellet regnes som hellig av de ortodokse, mange syke kommer hit for å bli helbredet. Tjernet som ligger nedi vulkanen på toppen er bare lov å drikke av hvis man kommer fastende, bading er helt uaktuelt. På toppen, nesten 3000 moh var det også skog. Denne var hellig, fikk vi høre og vi måtte oppføre oss med respekt, ikke snakke høyt og løpe. En fin opplevelse å gå stille gjennom denne skogen. Gamle, høye trær vokste her, sikkert mange hundre år gamle. Etter å ha gått gjennom skogen fikk vi en fantastisk utsikt sørover mot Sjøene i retning Langano.

 



Hotmail: Trusted email with powerful SPAM protection. Sign up now.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar