Sider

tirsdag 15. juni 2010

TEE  -Theological Education by Extention                                                                                                     Onsdag og torsdag var det undervisning i TEE på presteseminaret i AA. Veldig interessant og lærerikt også for meg selv om jeg ikke skjønte så mye av det som ble sagt siden det ble undervist på amharisk. Men jeg fikk noen oppsummeringer på engelsk underveis. De underviste hele dagen fra 8 om morgenen til 5 om ettemiddagen avbrutt av diverse te- og lunchpause. Det var undervisning i hva TEE er; evangeliseringutdannelse i felten og det var øvelse i hvordan undervise i dette. Mye tid ble brukt på å lage spørsmål og lede gruppe. Alle er nok preget av at de er opplært i en skole der man ikke har lært å tenke og anvende stoffet selv, men si det de tror læreren vil ha til svar. Å lage faktaspøsmål var greit, men spørsmål omkring hva dette betyr og hvordan dette kan anvendes i vår sammenheng var vanskelig.

I Kamashi er det ei gruppe som nesten er ferdig etter 2 år, ledet av Chali. I Agallo og Sirba har det vært grupper, men de har vært drevet av prester som har vært der før. Nå er planen å få disse på beina igjen. Jeg skal prøve å være behjelpelig med det praktiske i forhold til oppstart, få tak i materiell osv.

Håper det blir gitt litt oppfølging og hjelp i dette fra synoden når jeg drar.

Vi fikk til et lite besøk på NMS, men headoffice ble det ikke tid til. Dagene var fullpakket. De kunne nok ønske seg mer tid i AA, men det får bli en annen gang. Ikke så lett heller å ta så mange prester ut av tjeneste for lengre tid.

Siden de dro tilbake fredag når de forhåpentligvis fram til gudstjenesten på søndag.

Ragnhild ;)



Your E-mail and More On-the-Go. Get Windows Live Hotmail Free. Sign up now.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar