Sider

fredag 21. mai 2010

FW:


Fader Marco fra Firenze                                                                                                                                                             Samtalene med fader Marco fra Firenze var veldig hyggelige og nyttige. De har vært i Metekel i snart 7 år, og satser bevisst på å nå gumusfolket. De har ca 25 prekensteder, og dro hver ettermiddag ut med tre biler og 7 brødre og katekister for å forkynne i forskjellige landsbyer. I ggb har de bygget en imponerende misjonsstasjon, med kirke, menighetssenter, barnehage og boliger for både brødre og søstre. Alt var laget i god kvalitet med mur og stein, og bar ikke preg av noe "low budget" – greier som vi gjerne holder på med. En ny stasjon er under oppbygging i Dibate, og enda en planlagt i Pawe. De hadde 300 døpte gumuser, først og fremst ungdommer. De sleit med å nå fram til den voksne delen av befolkningen. Noe av årsaken kunne være at de satte som et absolutt krav at ingen kunne ha mer enn ei kone. Selv om ekteskapene var inngått før de ble kristne, så var det ingen "kjære mor". Skilsmisse måtte til om de ønsket dåp, men de måtte også forplikte seg til å forsørge de tidligere ektefellene og barna. Dette la nok en sterk demper på lysten til å bli katolikk for noen... I EECMY er det jo sånn at allerede inngåtte ekteskap skal videreføres, men at det ikke godtas flere koner etter omvendelsen. Dette oppleves nok som en rimeligere ordning for de fleste.

Fiske i andres dam                                                                                                                                                                                En annen ting som hadde skapt litt problemer for katolikkene var et par av våre overivrige evangelister. De har nok et sterkt konkurranseinstinkt, og brukte det de hadde for å fiske over troende til våre menigheter. Dette tok jeg  opp og vi snakket sammen om det på evangelistsamlingen, så trolig bedrer dette seg.

Det er verdt å merke seg at katolikkene spisset arbeidet kun inn mot gumusbefolkningen, siden "alle andre" var ortodokse og ikke trengte deres "tjenester".

Amerikanerne var bortreist, så de fikk jeg ikke pratet med. Forhåpentligvis passer det bedre neste gang.



Your E-mail and More On-the-Go. Get Windows Live Hotmail Free. Sign up now.

Hotmail: Trusted email with powerful SPAM protection. Sign up now.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar