Sider

onsdag 16. desember 2009

FW:


 

Agallo meti 19.-22.oktober 2009                                               Tekst av Ragnhild E. Floberg, Bilder av Mats Flataas

Turen skulle egentlig startet søndag 18.oktober fra Bodji, men slik ble det ikke….

 

17.oktober                                                                                                                                              Jeg stilte meg opp ved innkjørselen til NMS gjestehus i Bodji kl. 17.30. for å vise veg, innkjørselen er litt vanskelig å finne. Steinar har jo ikke vært i Bodji på 12 år og vegen er ny siden da.                                                                                                                                                 Ganske snart kom Daniel forbi, den gamle kassereren i Synoden. Han stod der og ventet sammen med meg, ingen kom..en time, klokka ble sju og det begynte å bli helt mørkt. Flere kom til for å vente sammen med oss. Jeg gikk ut i vegen og vinket for hver bil som kom.. ingen kom..klokka ble 8 jeg hadde funnet varme klær og lommelykt. Så kom en bil som kunne fortelle at det stod en ferenchi-bil med problemer et par mil fra Bodji. To biler fra synoden kjørte. Alle ville være med og hjelpe. Omsider fant vi dem, alle var i god behold, men viftereimene var røket. Ungene ble med meg mens en synodebil kjørte tilbake for å hente ekstra viftereimer. ½ 11 var alle i hus, vi fikk oss mat og kunne legge oss. godt å oppleve sånn omsorg og hjelp i en sånn situasjon!

 

18.okt.                                                                                                                                              Denne dagen skulle noen komme og hjelpe oss, men de kom ikke…en hel dag med venting.  Jerito, lederen for kvinnearbeidet i Synoden stilte opp, ringte og ordna. Vi ble til og med invitert dit på kvelds, deilig etiopisk mat.

 

19.okt.                                                                                                                                                Dagen etter gikk vi tidlig bort på synoden, men det gikk mange timer før noe skjedde. Omsider fikk vi med oss en bil og en sjåfør som kunne kjøre med oss til Gimbi, en times kjøring unna, for å finne et verksted.

Turen gikk greit uten noen problemer, deler ble kjøpt og verkstedet satte reimene på plass.

Så kunne vi endelig sette kursen mot Agallo.

Snart åpnet landskapet seg og vi hadde hele den enorme dalen foran oss. Vegen gikk nedover og nedover i svinger og hit og dit. Temperaturen ble også etter hvert varmere. Stemningen var høy med sang og leven i bilen.

 




Windows Live Hotmail: Your friends can get your Facebook updates, right from Hotmail®.

1 kommentar:

  1. Desember 18.
    Hei til dere i Afrika. Interressant å følge dere gjennom tekst og bilder. Det nærmer seg jul, og her i Svatsum blir den hvit, med ca. 50 cm. snø, men i dag viste termometeret -28c. Det er faktisk noen år siden sist det var så kaldt her, men nede hos dere er det vel stikk motsatt tenker jeg.
    Jeg vil i hvertfall ønske dere en riktig god jul og et godt nytt år, der dere er.
    Hjertelig hilsen Knut S.
    (Er ikke sikker på om dere får denne hilsenen..)

    SvarSlett