Sider

torsdag 28. januar 2010

Nytt liv i Boka

Fra Koncho er det em times offroad-kjøring til Boka. Husene stod der, men så forferdelig skittent! Et lag med jord lå overalt. Ødelagte nettinger foran vinduene uten skodder gjør at alt fyker rett inn. Første kvelden feide vi gulvet, en stor haug med jord. Det var mange bol til noen store innsekter på veggene, jeg overrasket noen med kosten inne på et rom og ble stukket flere steder. Jeg hylte og skrek for det var skikkelig vondt, som mange vepsestikk på en gang. De hovnet opp og ble skikkelig ømme. Men det ga seg etter noen dager…..

Mens jeg var i Koncho og holdt konferanse gjorde Gudrun og Johannes en skikkelig innsats for å få huset i orden. De fikk også satt i gang restaurering av doen. Bambushytta rund den hadde falt ned.

Det var så koselig å komme ned dit etter 3 netter på det stusselige rommet mitt i Koncho og finne huset vaska og rent. Doen gikk også an å bruke, men manglet vegger og tak…gikk hvertfall an å bruke om kvelden etter at det ble mørkt J

Så var det kaffe og norsk sjokolade og sette seg i en god stol med strikketøy. Deilig J

Gudrun og Johannes hadde mange kjente.Vi fikk blant annet engasjert hushjelpa Annana. Hun har nok mye av æren for at huset ble i orden!  Hun bodde alene med sønnen sin etter at mannen var reist til Addis. Det var kanskje like bra. Hun ble gift med ham ved at han røvet henne, han hadde ingen søster å bytte slik skikken er og han voldtok henne og hun var derfor tvunget til å gifte seg med ham.

 Veldig kjekk og flink dame, men Gudrun synes hun hadde et trist drag over ansiktet.

Det ble mange hyggelig besøk i Chessiga helt til begge ble liggende med magesjau. Gudrun fikk faktisk dyscenteri..

 


Hotmail: Powerful Free email with security by Microsoft. Get it now.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar