Sider

mandag 28. september 2009

Langano 20.sept .2009
I dag er det en måned siden vi kom til Etiopia, føles utrolig mye lenger!
Vi har nok brukt adskillig mye mindre energi på oppstarten denne gangen. Ingenting har vært helt nytt.
Nå sitter jeg på verandaen i en bungalow ved Langanosjøen, en innsjø ca 20 mil sør for Addis. Vannet er så alkalisk at det ikke er farlig å bade her, ingen biharzia el. Andre parasitter. Vannet er helt brunt og såpeaktig, men deilig å bade i. her er nærmere 30C og godt over 20C i vannet.
Det er ei lang, deilig strand her. Da vi var her sist hadde vi et stort hustelt som Steinars foreldre fikk sendt ut. Der hadde vi mange deilige ferier. Vi satt og solte oss eller satt i skyggen mens ungene badet. Da vi kjørte nedover hit i går hadde vi den deilige feriefølelsen vi hadde da vi kjørte hit tidligere.
Siden regntida er så å si slutt var det utrolig frodig og fint da vi kjørte sørover. Det var sammenhengende kornåkre nesten hele vegen sørover og landskapet bestod av enorme sletter. Folk er bekymret over at regnet har sluttet siden regntida begynte så seint. Så de håper på mer regn.
Prisene her i Langano er skrudd ganske mye opp siden vi var her sist. Prøver nok kanskje å ordne oss med telt til neste gang vi kommer J
I dag morges i 6-tida ble vi vekket av et forferdelig rabalder på taket. Det viste seg at det var bavianer som lekte seg og forsynte seg av sjokoladepapiret som lå på verandaen. Plutselig så vi en bavian som kikket inn det åpne soveromsvinduet vårt!
Siden jeg likevel var våken tok jeg etter en stund en deilig joggetur langs stranda og opp på skrenten som går langs stranda. Der kom jeg opp på sletta som går videre nordover. Utsikt utover hele Langanosjøen, inne på sletta lå stråhyttene mellom akasietrærne og gjeterne gikk med geitene og kyrne sine.
Nå begynner brisen å bli litt svalere, deilig. I kveld skal vi brenne bål nede på stranda, en mann har mast på oss siden i går om å kjøpe ved av ham. Nå har vi bestilt bål til i kveld kl. 1/2 8.
Siden det er etiopisk helligdag i morgen, mandag blir vi her til da. Tror det var godt for ungene å komme litt bort fra Addis og fra alle leksene. Men det blir vel litt lekser i morgen ettermiddag når vi kommer hjem…
Får håpe jeg får lagt dette ut på nettet. Vi har hatt ei uke uten nettilgang og når den endelig kom var det utrolig ustabilt og hakkete….
Skriv gjerne kommentarer og litt om hvordan dere har det J
Ragnhild.e.floberg@hotmail.com
Ragnhild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar