Sider

fredag 30. april 2010

Berta                                                                                                    Dagen etter besøkte vi 2 andre menigheter som vi hadde kjørt forbi dagen før. Disse menighetene, Orsitu og Yongi består av oromo og berta. Jeg lærte mye om dette på denne turen. I området omkring Koncho er det ikke så mye gumuz, der er det mest berta. Dette er en gruppe jeg har visst veldig lite om før. De har sitt eget språk som er helt forskjellig fra både oromo og gumuz. Berta og gumuz har ofte ligget i strid pga land og kvinner., giftemål. Det hender de gifter seg med hverandre.  Men nå har det kommet oromo som fortrenger berta opp i fjellene som ikke er så attraktivt jorbruksland.

Berta er for det meste muslimer, men her i disse menighetene og omkring Koncho og Dalatti finnes det mange kristne berta.  Ellers er de muslimer.

Gunhild og Nate, et norsk/amerikansk par er sendt ut for Wycliff og jobber nettopp med bertaspråket i Asosa, enda lenger vest. De skal også etter hvert oversette Bibelen til dette språket. Jeg synes det er veldig flott at Wycliff tar tak i dette siden vi i NMS ikke har arbeidet spesielt blant berta.



Your E-mail and More On-the-Go. Get Windows Live Hotmail Free. Sign up now.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar